16 April 2011

aku, phea & bumblebee..

aku ngan phea baru balik dari antaq mamanya..

"abah..jom p la la pooh.."

"panas nie..balik umah dulu la..phea minum susu..pastu tidoq..petang nie kita p la la pooh.."

phea sambil sebek.."jom p la la pooh.."

"..ok!.." malas aku nak bertekak..ikut ja..

"abah..pakai kasut phea cat (sat).."

masa tu kami tengah spa-Q kat traffic light..depan aku ada keta viva kaler ijau..dan lampu pun dah ijau..keta jalan pelan2..

"abah..tak machook.." sambil phea tunjuk kaki dia yang tak muat masuk selipar bubblegummies kaler putehnya itu

tengok keta semua dah jalan..aku pun tunduk sket masukkan jari dia celah selipar..

2 saat lepas tu..aku angkat muka

belakang viva hijau tu betul2 depan muka aku..

aku kena decide..dan decision aku kena betul..

aku pegang phea kuat2..takut terpelanting..

tangan kanan pegang stereng takut terbabas..

kaki kanan aku tekan pedal brek dalam-dalam..
.
.
dan
.
.
DUMMMMMMMM!!

nota tapak kaki: ini bukan mimpi..it happened just now..saturday 16th april 2011 11.15am

4 comments:

Hafizah Mohamad said...

xceden ngan apa abahsofea....dasat nih....he he he
moga abahsofea ngan phia selamat....mesti phia tegezut...cian kat dia....

~abahsofea~ said...

eksiden dengan keta viva..bumblebee is my 'low-cost' car..haha..alhamdulillah..phea dan abahnya takdak apa2..bumper depan crack sket..pastu gigi (plate) bumblebee ja tercabut dua tiga ketul..thanks hafizah :)

Hafizah Mohamad said...

u r most welcome...pasni nek keta baca doa nek kenderaan...x pun baca bismillah byk2 k...he he he *peringatan untuk diri sendiri...

mar!ahaf!z said...

sib baik tak apa2..