11 June 2012

Jom Jadi Buruh!

Assalamualaikum. Sejak masuk bulan 6, alhamdulillah sebok bebenor aku..tiap2 minggu penuh dengan pelbagai acara dan aktiviti..tu belum masuk upacara menelan makanan lagi tu..tp skool pun dah bukak, maka upacara menelan makanan secara percuma agak terhad..hakhak

start minggu lepas, aku bz dengan projek buruh binaan pulak..simen dgn tembok dah naik..ayah plak suruh ngecat tiang porch dgn dinding..belum abih keja ngecat, dia sudah booking untuk cat bumbung pulak..ayoyo..karawalle..makanya otomatik cuti jumaat, sabtu dan ahad (isra' mikraj) aku akan bizi..sapa2 nak cari, boleh p rumah ayah aku dan langut kat ataih bumbung rumah..hohhhoii!

minggu depan, mau roger ke changlun..umah one of my bestfriend..tolong ngecat umah..rasanya ada 3 bilik..bilik ayaq 2 ketoi kot..hall..dapoq..ada dan nak siap 2 hari..nak cat bagi tiptop meletop punya..FOC ja..minta dia belanja ayam kfc seketoi dua dengan pepsi twist jadikla..dengan kawan2 tak ble berkira..tp kalau nak bayaq tu, berlebih-lebihan la sikit *macam kekanda ali baba cakap daaa..haha

tapi, minggu ni dah nak kena tengok rumah dia..sebab dia nak pasang awning sekali..bajet menjadi musuh ketat kami..sedaya upaya aku try ngejas supaya tak over budget..kalau dapat murah, alhamdulillah kata tuan rumah..

la ni dok pikiaq cat apa nak boh kat dapoq dia..sebab kitchen kabinet dia kaler hitam..dok ingat nak boh kaler green apple..tak pun tangerine orange..nampak moden sket..tapi ikut selera tuan rumah laa.. 

 
sebab kabinet kaler hitam, maka cat green apple pada dinding akan dilihat sekufu dan cun!