16 August 2012

nak raya dah mak jemah oi!

assalamualaikum..

hari ni last day sebelum pakat-pakat cuti pat hari..atau mungkin jugak lima, nam, tujuh, lapan sembilan hari *mentang-mentang la cuti tahun hangpa banyak lagi no! ramai yang habaq tak boleh nak buat gheja dah pasai mood raya sudah mari..eceh..alasan klise..malas lettew..

mak jemah is among my good friend..best friend maybe..ya..dia orang melben..hari nie mungkin dia dah balik melben..tak jauh pun..ada la nam blas hari kalau berjalan kaki..heh

pasaipa tajuk tulis mak jemah bagai?

saja nak bagi impak ala-alam filem dr.rozmey hat box office pat ploh juta tu! ekceli sempena raya ni, saya nak minta maaf  bebanyak la atas segala salah silap saya untuk semua manusia yang pernah kenal, jumpa atau kenyit mata kat saya..

owh ya..mak jemah, ampaian besi custom made tu atan kata dia tak mau buat pasai tak padan nak p antaq dengan lori ke rumah mak jemah hat jauh dari kedai dia tu..nanti mak jemah beli hat ready made kat tesco je la no :p

raya raya pun nak cerita pasai ampaian besi custom made bagai?


ok sambung balik..

semoga raya tahun nie lebih bermakna untuk kita semua..syukurlah kita mampu beraya dalam suasana aman, tenang dan gembira..tak macam saudara-saudara kita di Palestin, Syria dan terdekat Rohingya, Myanmar *wei Aung San Su Kyi hang dok buat apa lepaih menang kerusi parlimen kat Myanmar?..takkan takat nak display trofi Nobel Keamanan tu ja??

anyway..sejujurnya mood raya belum ada dalam hati saya..walau secebis pun..sadiskan? cuma lega sebab jalan nak ke tempat gheja dah lengang bagai..hoi best betul!

selamat hari raya semua..

8 comments:

Anonymous said...

Mak Jemah menyampaikan rasa terharu beliau kerana nama beliau yang tak besh tu dijadikan "main entry" belog abah.Beliau juga mohon disampaikan pesan seperti berikut:
1) Tak palah kalau Atan tak mau buat ampaian tu. Mak Jemah boleh pi order kat Naga Steel hat buat rak buku PSB tu. Ha3
2) Bagitau Atan, tangga dia hat dok landing kat umah Mak Jemah tu dia nak bagi hadiah ka? Mak Jemah sudi jew nak. Boleh guna taim nak rabat pokok moktan. :p
3) Mak Jemah juga bagitau dia sangat terharu dan berbanyak terima kasih di atas jasa baik abah yang banyak tolong dia. Hanya Allah sajalah yang akan balas budi baik abah. InsyaAllah..amin
4) Selamat hari raya. Maafkan salah silap. Mak Jemah jemput abah sekeluarga mai raya kat Melben.

Sekian.

KY
Merangkap SU Mak Jemah
(Mak Jemah tak dak dia outstation p Myanmar nak sembang² dengan Suu Kyi, malam raya baru dia balik)

abahsofea said...

haha..komen paling panjang..maklumlah yang nulihnye pun seketeri mak jemah..haha

nanti saya tanyakan atan kalau2 dia nak jadikan tangga buruk dia tu pre-hantaran untuk mak jemah.. :)

Anonymous said...

Baru call mak jemah. Dia kata pre hantaran, paling koman dia nak mac book air atau galaxy note. Eksyenlah Mak Jemah tu! Opss..jangan bgtau dia na.

-seketeri Mak Jemah-

abahsofea said...

atan bagi wrought iron gate la no..siap motor elektrik lagi..mau mau? haha

qaseh_fariza said...

selamat hari raya. maaf zahir batin.

abahsofea said...

selamat hari raya cik qaseh..enjoy the eid with ur beloved hubby :)

Mama Eika said...

"ramai yang habaq tak boleh nak buat gheja dah pasai mood raya sudah mari"...mcm pernah dengaq ja ayat 2...bkn ka kami pun kata lagu 2 ka....

abahsofea said...

haha..kebetulan saja kot niza..haha