16 June 2009

ku azzalea sofea


serba sedikit pengenalan tentang sofea. sofea lahir tepat pukul 6.03petang di dewan bersalin hospital sultanah bahiyah, alor setar. bertarikh 30.03.09 dan kebetulan sama dengan anak erra fazira. ironinya, bini aku pun lahir sama tarikh dengan erra fazira 09.02 tapi of course bini aku jauh lebih muda dari bini engku emran tu..


pengalaman selama bini aku mengandungkan sofea rasanya simple dan menyenangkan.. alhamdulillah bini aku takde la dilihat muntah2 @ alahan apa2 makanan @ bau2an..nampaknya rahmat Allah turun seawal saat bini aku disahkan mengandung satu bulan..hehe mudah sungguh aku tgk bini aku mengandungkan dia..tapi yang tak tahan tu, hujung2 sebelum maternity tu banyak sungguh makanan yang disumbatkan oleh bini aku dalam perut beliau..hehe "sofea lapar"..chezzz..alasaaaannnnnn


special thanks to all my families, bosses (walaupun terpaksa unpaid leave 9hari..adus) and of course my colleagues yang tak putus2 sms sebelum, semasa & selepas aku bercuti..thanks for all gifts :p klau ku tahu akan dapat sebegini banyak, confirm tak shopping sebelum sofea lahir..hehe

14 comments:

PIJA a.k.a pijot said...

welcome to blogging world...bila sofea dh beso nnt buleh ler dia baca kisah kecintaan daddy pada princessnyer...the lovely gift from the one and only Allah s.w.t

abahsofea said...

waa..orang pertama "pecah tanah"..tq for the support..anyway this all happened lepas melihat betapa bestnya peugeot711.blogspot..baru nampak betapa colourfulnya dunia blogging nie..hehe

Anonymous said...

wah...comelnya Sofea...cd,bila nak upload gambar Maria and you sama sama tangkap ...tak sabar nak tengok gambar one happy family. Oh Yeah!!

abahsofea said...

haha..ini trademark Eng (walaupun anonymous)..oh yeah!!

so far belum sempat ambil gambar three of us..maybe this coming Hari Raya..if my plan to organize the open house finalized then maybe u can be our photographer..

Anonymous said...

tsyia ibni affan

Amboi comelnya dia , auntie dgn anak-anak auntie tak sempat lagi nak melihat sofea secara muka bertemu muka nie .... Pasti seronok daddy dengan mummy sofea mendapat cahaya mata buat pertama kalinya ..Shidi nanti upload la family foto pulak ye ....Betapa kasih nya,sayangnya ,cintanya daddy dia kepada princessnya Sofea..sampai buat blog abahsofea .

abahsofea said...

hehe..memang sayang tahap gaban kaf sofea nie..sampai mama sofea pun jelezzzzz..insyaAllah nanti saya cuba usahakan family photo..belum ada satu pun lagi gambar kami bertiga..maybe raya nie ble la amik satu..

Ame said...

So cute your daughter. When can we meet her?
So nice to see a father love his daughter so much.
Check out this song from Paul Simon. It relates to you.
"I'm gonna watch you shine. Gonna watch you grow.
Gonna paint a sign so you'll always know.
As long as one and one is two,
there could never be a father who loved
his daughter more than I love you".

abahsofea said...

hehe..tq amee..nice lyrics..
i plan to hold an Open House this coming Raya..and of course u will be one of the VIG!! please feel free to visit this blog and if u have something to share, u can email to me and I will upload here for ur viewing!!

abahsofea said...

amee..for our viewing as wel..haha (typo error)

Anonymous said...

cute mcm mkcik dia 2.. haha

abahsofea said...

chezzzzzzz..tapi tak semalas makcik dia..perhatian perhatian..doktor malas in da' house..haha

princess said...

hai abah sofea..... xkan sayang giler kat baby sofea jer, mama nyer cemana plak,hehehe...sofea kan pengikat kasih sayang antara anda berdua, x der plan nak pg 'honeymoon' lagi ker????

~abahsofea~ said...

haha..sapa plak princess nie..satlagi mamasofea buat spot check jenuh nak explain nie..neeeenoooong neeeeeeeenoooong

"honeymoon"??? ehehe..nanti la tunggu sofea naik ke bulan dulu..

Anonymous said...

zzzzzz