08 July 2009

S.H.E is born!!!

Alhamdulillah..setelah 2 tahun aku bertungkus-lumus meng"explore" pelbagai bidang2 yang boleh menjana active & passive income, akhirnya, pada hari ini aku noktahkan percarian tu dengan penubuhan syarikat yang akan beroperasi secara sah & halal di sisi undang-undang..memperkenalkan SOFEA HERITAGE ENTERPRISE (S.H.E) yang akan menjadi salah satu punca hari2 yang aku akan lalui bertambah sibuk, insyaAllah..

Rasanya tak perlu aku explain kenapa nama "itu" yang dipilih..malah ada hikmahnya aku tangguhkan hasrat nak "legallize" bisnes aku tu selama 2 tahun nie..klau tak, entah apa nama yang dipilih..pendaftaran nama nie berjalan lancar walaupun pada mulanya officer SSM tu agak keberatan nak bagi aku guna nama "sofea" tu sebab nama orang katanya..huh! nyaris2 aku balik tangan kosong tadi.. tak sia2 aku sacrifice aku punya lunch time rush ke SSM..penat, panas + lapar..tapi puas hati..semoga aku akan lebih rajin & gigih mencari kehidupan lebih baik untuk keluarga aku dengan adanya S.H.E..

Ok la..secara ringkasnya asas perniagaan S.H.E akan menumpukan kepada soal2 pengurusan hartanah (bini aku tau ler cemana obsesnya aku pada property investment & management), soal2 berkaitan dengan penyelenggaraan bangunan mcm wiring, renovation, cat dinding etc, khidmat penyediaan penjanjian sewa beli & pengurusan rumah sewa (sesapa ada rumah sewa yang nak aku manage boleh roger2 selepas nie)..selain tu aku includekan juga package homestay memandangkan aku dah ada 4 homestay yang dipertanggungjawabkan..jugak dari segi pengurusan acara termasuk wedding planner..khidmat photography jugak ada disediakan..memang agak nampak caca merba tapi itu la yang aku ada basic selama nie pun..nak kata expert tak la..cuma boleh la klau dikatakan baru peringkat merangkak tue..ada gak a few types lagi yang aku tak include kat sini..coz a small portion..

Aku pun dah update client base & potential client target..list of suppliers..adhoc committee sekiranya aku tak sempat nak "one-man-show" jugak back up-back up info yang lain..kiranya kali nie aku betul2 serius nak make sure aku akan jadi salah satu penyumbang kepada ekonomi negara..walaupun sekadar
0.000001%..harap2 kawan2 sudi support seperti biasa & insyaAllah kalau ada rezeki @ projek lebih aku akan share dengan korang..special thanks to my minister of home affairs (bini aku ler) yang bagi prompt approval untuk launch with this plan..nanti untung banyak ble gie jalan2..hehe

Pada kawan2, bisnes partners & associates..-..terimalah kehadiran SOFEA HERITAGE ENTERPRISE dengan hati yang lapang ye..

4 comments:

biep said...

Tahniah3...ada semangat lar sikit tengok kengkawang minat buat bisnes sdri.... syabasssss...

~abahsofea~ said...

mekasih Biep..9/10 rezeki kan dari cabang perniagaan..nak harap DXN nie ntah la sampai bila diperlukan kita nie..hehe nak JV untuk projek tepung ayam goreng boleh dirunding!!

PIJA a.k.a pijot said...

congrat...moga suksess ya bapak...

~abahsofea~ said...

hehe..mekasih Buk!! and selamat menjadi main supplier to my bisnes kain..