06 September 2009

~the making of..bubur lambuk~

hari nie turn team library & team pusat komputer plak tunjuk skill masak bubur lambuk..tapi takde la sampai satu library turun..ada la few members especially yg junior2 tu..kira kes ragging + latihan dalam bekerja la nie..apa pun, prepare bubur lambuk nie takde la teruk sangat mcm masak dodol..tapi ble la tengah penyediaan dia yg quite simple..masak pun ikut aturan dia..cuma yang speselnya sebab ada 2 jenis bubur lambuk yg dimasak..satu masak mcm biasa..masukkan santan & satu lagi masak xpakai santan..ala2 sup..2,2 aku bawak balik..huhu

abg isanuddin tengah bagi tutorial kat trainee chef..helmi & hadi..potong jgn tak potong!! tu dia..iwan menggunakan hikmat jari harimau untuk menghiris daging..ganaz giler..
persiapan ala2 peperangan..tinggal tunggu signal nak launch je..
kaum2 hawa yang sibuk berbincang tentang gosip2 sensasi & terkini..
termasuk harga minyak RON95..
kak sue perasan kehadiran paparazzi ke lokasi kejadian..
cehhh berapa ketul je bawang yang dia kupas..
en din tengah supervise kelas memasak nie
sambil mengira2 kot2 ada yang "skip" kelas..kantoi!!!
gabra + panas punya pasal..tekebaboommm..
tumpah suku periuk..takpe2 ada lagi 7 3/4 lagi.. hadi tengah mintak no tepon anak dara abang non..kelihatan abang non tengah kontrol dia punya marah depan kameraman (sila lihat penumbuk)..jurukamera tidak dibenarkan merakamkan keadaan hadi selepas itu..
pasni boleh la masukkan projek bubur lambuk dalam aktiviti kompeni Sofea Heritage..maybe untuk long term projek..insyaAllah..hadi pun sempat tulis resepi..hehe baguzz..

3 comments:

Anonymous said...

perayat!!
jgn xperayat!!
bg non dh bg green lite..aku ni da ciri2 menantu idaman dia katanya..
pas raya bermentuakan bg non la..
hahahha

~abahsofea~ said...

tu diaaaa..keadaan mental hadi bertambah parah selepas discharged dari hospital(dahsyat gak penumbuk abang non "tyson" nih..haha menantu abang non konon..

Anonymous said...

huh!!!
dengki!!!