Benda2 untuk menjelikan kelapa tersebut:
- 1 paket agar2 serbuk [lebih kurang 10gram] ~ klau lebih nanti mcm makan getah sekerap plak..hehe
- 2.6 liter air kelapa [lebih kurang 3-4biji]
- isi kelapa muda [boleh sagat guna garfu atau apa2 je..janji keluar isi]
- 11 sudu besar gula [nak manis tambah lagi..boleh letak 30sudu klau nak cepat kena kencing manis!!]
- 3 helai daun pandan [nak letak one drop perfume pun bolehhh..janji wangi!!!]
1. Masukkan air kelapa muda, serbuk agar-agar, gula dan daun pandan ke dalam periuk.
2. Masaklah hingga mendidih dan masukkan isi kelapa muda.
3. Biarkan sejuk dan boleh lah dimasukkan ke dalam bekas [gelas @ bekas dadih].
4. Sejukkan dlm peti ais dan bila dah sejuk bolehlah dimakan. err...tapi jangan letak kat bahagian freezer plak..patah gigi korang nak makan..huahua
2 comments:
menarik2.. cik syidi buat la.. bwk mai jamu kami kt ofis.. ekeke...
hehe..azRiL lagi terer bab2 masak nie..
Post a Comment