03 August 2011

diri seorang saya = ='

hari ini saya rasa kecewa..kalau bukan sepanjang hari pun, setidaknya petang ini..kecewa dengan diri sendiri..tugas sekecil ini pun tak mampu saya sempurnakan..

jujur saya katakan..saya sangat letih..letih melayan kerenah manusia..mengemis meminta tolong sedikit kerjasama..sedikit rasa belas..bukan atas urusan peribadi..tapi semuanya tugas hakiki

saya penat..sangat penat..diasak dengan birokrasi selama 2minggu..kemudian masuk ke office..cuba memberikan yang terbaik..demi kegembiraan & kesenangan semua..

tiba-tiba..turun lagi arahan..seolah-olah tiada lagi mangsa lain yang boleh diperkudakan..

atau saya seorang lembik yang senang dibuli..
mungkin juga seorang yang dianggap mudah bertoleransi..

tapi..kalau keterlaluan..
batu yang keras pun boleh hancur..
pisau yang tajam pun boleh tumpul..

saya masih merindui..
erti persahabatan yang sebenar..

5 comments:

dzuraidah said...

tertampar rasanya membaca entry ini.
T_T

Chenta M.I.A said...

uwarghhhhh

kenapakah sya jugak berperasan seperti itu....(@_@)

::abahsofea:: said...

zue: tak perlu menampar diri kamu..kamu masih seorang sahabat yang baik :)

kinah: yup..lately posting kamu di FB & blog menunjukkanradar yang serupa dengan saya..kita hanya mampu senyum dan bergelak dalam duka :)

mar!ahaf!z said...

sabar.. ok..
sementara tu cari peluang lain..
moga diberi petunjuk oleh Nya, insya Allah..

::abahsofea:: said...

TQ Qibby..although we are in the same boat..haha

rasanya belum sampai masa lagi kot nak looking for other opening..letih induksi pun xabis lagi..biar dulu la kot..

kekadang jadi mcm lagu Slam "pahit akan manis akhirnyaaa.." haha