02 August 2011

ramadhan

at last..part aku tak suka yakni 3 in 1 (kursus+assignment+exam) dah lepas..rasa mcm boleh lepas..tapi soalan spot satu pun tak keluaq..hmm biarkan..biarkan..barang yang lepas jangan dikenang..

part repay "kesabaran" phea selama 2 minggu pun dah setel..dah bawak dia p waterpark @ bukit merah..2 jam jugak la berkubang..dengan aku sekali! hehe..

part mencabar seterusnya..masuk opis lepas 2minggu..kerja berlungguk as expected..email dekat 500..+ email rindu2an ketua jabatan..mengarahkan itu dan ini..hmm

ketua bahagian dah selamat bercuti..untuk 3 bulan yang akan datang, aku sendiri2 mencaturkan perjalanan bahagian..dengan beban kerja super mega yang dititipkan.. perghh..pening..tak tau nak mula yang mana satu..semua urgent..semua top priority..

AR tepon..cakap "kamu tak dapat elaun tanggung kerja sebab big boss cakap sama bahagian.." aku cakap "OK"..mmg aku tak terfikir nak claim pun..walaupun dalam kursus cakap itu hak aku..lantakla..dah big boss ckp tak payah, so tak payahla..lagipun benda nie semua atas budi bicara dia..haha (habes plan nak menyoping!!)

persoalan terbesar.."mampukah incik aku menyetelkan semua ini tanpa sebarang masalah??"

sampai saat ini..aku masih cuba menghabiskan hari seperti biasa..walau keadaan agak luar biasa..


apa pun..syukur Allah beri aku peluang merasai nikmat ramadhan tahun ini..semoga aku dapat menjadi yang terbaik, melebih ramadhan2 lain yang telah aku tinggalkan..

6 comments:

Putri YANA said...
This comment has been removed by the author.
Putri YANA said...

yakin boleh!!!!hehehe :)

::abahsofea:: said...

semoga Allah mempermudahkan hambaNya yang tak reti satu hape ni..haha

tolong-tolong sama cik yana noo..tak menang tangan dah ni..

dzuraidah said...

lupa pulak sahabat dah jadi 'bos' patut la tepon susah nak angkat.. =p

kan kita diuji sesuai dengan kemampuan. atau lebih sikit dari kemampuan, untuk ditingkatkan.

cewah. +ve habis. all the best.

::abahsofea:: said...

bila cik zu tepon saya?? haha..cik zu lagi canggih..saya tepon siap seketeri tolong jawab tu "err..zu baru ja bangun dari tempat.." power aah!

mungkin kot..segala yg berlaku ada hikmah menanti..atau sebagai hukuman atas khilaf selama ini..

saya cuba mempo+vekan diri..TQ anyway

p/s: tak semua boleh diluah di sini..hehe

::abahsofea:: said...

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”

Surah Al-Baqarah: Ayat 216