24 October 2011

.: uhuk uhuk :.

dear my 2nd big boss yang disayangi..

saya agak kecewa melihat riak anda pagi ini..

saya tak sehat..saya batuk..siap batuk darah lagi boss..dan suara saya mcm piring hitam bercalar..kejap ada bunyi, kejap talak bunyi..

tapi..

boss yang dah besar mcm tak kesah..dengan muka manis penuh senyuman boss suruh saya standby untuk pelawat2 negara jiran yang nak bertandang petang ini..

boss..

cemana saya nak brief pasal department klau suara saya macam ini??

cemana saya nak cakap klau cakap 5patah batuk saya berpatah2??

kekadang saya rasa saya terlalu memikirkan hal orang..

ikut saya..saya nak continue MC arini dan dok umah sambil makan eskerim wall's selection perisa seteroberi..

atau saya boleh eksesais cuti ganti saya yang agak banyak..

mungkin saya juga boleh ambil cuti tahunan saya dan cuti sampai raya hindu!

tapi..

saya selalu fikir..

cemana opis & keja2 opis yang banyak..

cemana nak brief & discuss dengan boss hal2 berbangkit..

tapi itu lah..

bila terlalu menjaga hati orang lain, kita terlupa menjaga hati sendiri ..kan boss??

oh yaa..

saya terlupa..boss selalu cakap "dia dah nak balik tak lambat lagi..lega rasanya.."

berkali2 boss ulang cakap benda yang sama..seolah saya nie tak cukup membantu boss selama 3bulan ini..seolah2 projek2 besar yang saya selesaikan tak cukup sempurna di mata boss (walaupun ada sesetengahnya siap jauh lebih awal dari deadline..)

mungkin sebab itu saya ada @ takdak dalam opis sama saja..kan boss?? it's ok..tak hingin saya merajuk..saya faham kapasiti & kebolehan saya boss..hehe

err..esok mungkin saya ambil cuti ganti saya..biar la apa nak jadi pun..boleh gitu??

 mungkin begini lah perasaan si kuda.."aku dah tak larat, hangpa dok tibai belakang aku suruh lari jugakk..brrr"

nota: balik nak beli mucoprom..kasik telan satu botol satu kali..kasi baek teruss..haha

6 comments:

Mama Eika said...

ciannya...sabo la ye...nak wat camna....nasib badan.....

dzuraidah said...

macho oh suara itu. silap2 petang ni ada yang tergoda. :p

nota lain: manusia mungkin khilaf menilai, tapi DIA nampak. :)

::abahsofea:: said...

mama eika :hehe..nasib badannnn..tapi kalau tuan badan memberontak payah jugak nanti..hehe

::abahsofea:: said...

dzuraidah: tengs puji! bukan senang nak buat sora ramli sirap :p

ya..saya yakin dengan itu..cuma sebagai manusia, saya agak kecewa bila kerap dibanding2kan :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sebab ko penyabar la ko dpt bos gini..cer org lain..lama dah blah or buat benda yg x sepatutnya.. tabahlah kawan ku..hehe

::abahsofea:: said...

tengs sue..aku cuba menjadi tabah..tapi lagu exist "diammu gunung berapi" terngiang2 di kelopak telinga..haha