26 June 2012

hidup mesti terus

assalamualaikum. walaupun bulan jun dekat nak abes, tapi sibuk aku tak abes-abes.. kepalotak pun dah bercelaru..banyak agenda dan impian yang belum setel..aku pun heran, apa yang aku rush lately..hmm

sofea demam plak. tabiat tak-mau-pi-tadika makin menjadi2..semalam dia request dok umah tok dia kat kampung. malas nak tambah serabut, aku packing barang & drive balik jugak..walaupun badan letih ya amat

bini pulak dapat transfer ke Jitra..so otomatik lepas ni kena cari tadika baru untuk phea..then pepagi kena keluaq awai sket coz banyak hentian nak kena drop dan banyak traffic light kena lalu lalang!

walaupun elaun COLA bini dah dipotong rm100, tapi kos tol aku pun dapat dijimatkan lebih kurang rm100..cuma dah tak praktikal kalau nak drive berasingan..sebab bila sehala, wajibulqhunnah la untuk kami p sekali..kot? 

umah aku dah 95% setel..umah ayah pun patutnya dah 90% setel tapi since dia p naik tembok belakang plak, maka aku jugaklah nampaknya nak kena mengecat nanti..umah banglo biras kat taman keruing pun dah dapat kunci, tunggu dia hello hello kalau nak cat..umah mertua aku tinggai pasang tiles, then boleh mula cat ---> heran noh! awat sejak 2 menjak nie aku reja main cat! haha..

tapi, aku tak kesah kalau dapat gaji lagu la tapi reja aku hari-hari mengecat ja..penat memang penat tapi otak free..sambil buat reja sambil sembang, sambil pikiaq plan2 lain..sempoi sunggoh..feel dia tu memang tak sama dengan reja opis..

8 comments:

Cik Skinz said...

sungguh aih syidi, kami kadang rs nk jadik jurutol ja...xgaduh ckp byk, org lalu sua ja kad ...habis syif balik kan...

abahsofea said...

haha..kan kinah kan? awat la kita suka cari benda hat komplikated..

kinah..kutu bila nak kutip?? arini ka esok aa?? ka tak payah bayaq? haha

Mama Eika said...

kami tumpang setuju ng hampa dua...

bg adik sorg kat phea...insyaallah phea xkan buat pranagi lg

gadisworld said...

wahhh, abah phea mmg dah ambik kontrak cat mengecat skrg nii..

biasalah cik shidi, sementara nak biasakan diri dgn keadaan yang baru mmg kelam kabut sikit..lama2 okeh ler tuh demi utk menjaga wajibulqhonahhh..he..he

abahsofea said...

niza: ampa sebut "bagi adik" tu serupa buleh beli kat pasar malam ja..haha

abahsofea said...

As: kalau tak amik pun, memang orang nak bagi..haha kira paksa rela la ni..

betoi As..menjaga wajibulqhunnah tu wajib..sebab tu dinamakan wajibulqhunnah..tidak ihfak hakiki atau mad jais lissukun..haha

Anonymous said...

buka la company mengecat. nak apply ni.

sympdiautomasi

abahsofea said...

aa..dah ada dah company mengecat..cuma hidup segan mati tak jugak..hehe